ZERO elektrische Rock and Roll

Roll over Beethoven, Great Balls of Fire, Rock Around the Clock …de roerige 50e jaren…de wereld op z’n kop, de gevestigde orde aan de kant…lawaai noemde ze Rock and Roll. Je kan van de ZERO alles zeggen maar, lawaai is er niet… wel Rock and Roll !!! Elektrisch rijden is hot en happening.

Op uitnodiging van Motoport Schiedam, om een proefrit op de Zero te komen maken, meld ik mij netjes iets voor 10 uur aan de balie. Drie blije mensen kijken mij vragend aan. Wanneer ik meld dat ik op de Zero kom rijden tovert de dame in het gezelschap een nog grotere glimlach en zegt “ heb je al eerder elektrisch gereden ?” . Wel eens op een elektrische fiets, denk ik maar, dat lijkt mij niet het juiste antwoord. “Neem eerst even koffie, dan komt er zo iemand bij je” zegt de dame met de brede glimlach.

Ondertussen arriveert vriend en collega Hans en zitten we samen, aan de koffie. De proefrit papieren, op de ipad, word met een digitale handtekening bezegeld. Waar we vroeger nog een boom omzaagde en er papier van maakte zet je nu gewoon, met een rubber pen, je handtekening op een glasplaatje. Vooruitgang heeft toch ook wel pluspunten.

WP_20160223_002De ZERO S(treetfighter )wordt buiten gezet en terwijl er loodzware, donkere wolken samenpakken krijg ik een kleine uitleg over… tja…eh…dat ik niet te veel gas moet geven. Starten hoeft niet, koppeling is er niet, schakelen dus ook niet, tja…rijden dan maar. In de “ECO” stand rijd ik smooth de straat uit en merk dat de fiets licht aanvoelt en erg handelbaar is. Ondertussen komt er dikke hagel met geweld naar beneden en krijgt de weg een wit dekje. De Zero voelt vertrouwd en reageert goed op het gas, wel prettig als de weg steeds witter wordt. De snelweg op en gassen!! Nu begrijp ik de glimlach van de dame achter de balie. De Zero komt als een beheersbaar elastiek van zijn plaats, stuurt messcherp, en heeft een prettige zithouding. Schiedam Noord eraf en lekker binnendoor sturen richting het industrieterrein van Vlaardingen. Door de smalle vorm kan ik bij het verkeerslicht vooraan staan en zet m met een simpele drukknop in de “sport”modus. Whaaaahaaa… dat is echt fun. Bungeejumpen op de openbare weg. Voordat de auto achter mij het idee oppert om gas te gaan geven ben ik al 300 meter weg. Ik vind het net een computerspelletje wat je niet volledig beheerst en daardoor steeds net te laat bent. Weer terug in de “ECO” stand cruise ik rustig met het verkeer mee en vind het wel een fijne motor. Ik ga niet uitweiden over accu’s, beschikbaar vermogen, wel of geen woonwerk, axiradus of andere specs, daar mag je zelf je licht over opsteken.

 

De oprit bij de Benelux tunnel gaat over in de A4. Daar bedenk ik dat de rechtuit stabiliteit prima te testen is op het nieuwe tracé van deze A4. Ondertussen is het droog geworden maar, de stevige wind uit het NW beperkt de Zero tot 130 km. Positieve hieraan is dat je het aantal bekeuringen beperkt, tenminste…op de snelweg. De motor blijft bij deze snelheid lekker stabiel en ik ga er bij Delft weer af. De 3 verkeerslichten op een rij vormen een mooi decor voor de “sportstand”. Gaan!!! met die banaan. Dikke fun. Via de A13 en Spaanse polder weer terug naar Motorport. Onderweg nog een positieve duim omhoog van een vrachtwagenchauffeur.dash aan

Aan de koffietafel een kleine resumé met een van de enthousiaste medewerkers.

De Zero S is handelbaar, en voor mijn 178cm prima op hoogte. De DS is iets hoger. De digitale teller unit is goed afleesbaar. De voorvering vind ik prima maar de achtervering is net iets te stug voor korte hobbels. Je gaat zitten en je rijd er op weg, prima motor dus. Toch nog even over “woonwerk” … als je een saaie baan of het helemaal niet naar je zin hebt op je werk. Neem dan een Zero… voor een beetje Rock and Roll in je leven. Met dank aan de goed lachse medewerkers van Motoport Rotterdam die er een mooie beleving van maken. https://www.motoportrotterdam.nl/ http://www.zeromotorcycles.com/nl/

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

You may also like...

1 Response

  1. Marco schreef:

    Bungee jumpen op de snelweg… Rock and roll? Weer eens wat anders dan mijn rage against the machine, killing in the name of. Mijn GS bedoel ik. Ik wil wel zo’n Zero erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Español