Enthousiaste R100rs rijders in Den Helder

Gaat het regenen of blijft het droog, nog even de mail checken, is iedereen geïnformeerd, laatste telefoontje ….

Zaterdag 25 juni is het zo ver. De R100rs wordt gestart en rustig roffelend leggen we de 120 km naar Den Helder af. Ab en zijn vrouw Tiny hebben al “kwartier” gemaakt en de geur van verse koffie hangt losjes om de RS stand. Het historisch weekend wordt ingeluid met een intocht van alle aanwezige voertuigen die elders zijn verzameld. Dit jaar rijden er enkele R100rs-en tussen ter ere van zijn 40 jaar bestaan. Wat een geweldig beleving.

Ab en Tiny hebben een RS taart laten WP_20160625_001maken. Met alle RS aanwezigen is deze, met enige ceremonie en een kort woordje van Ab, aangesneden ter ere van een legend. Genietend van koffie en taart ontstonden leuke gesprekken, werden elkaars RS bekeken en kwamen de tips en tricks boven tafel.

Omdat er op Willemsoord heel veel te zien, en te beleven is, was het een komen en gaan bij de stand. Halverwege de middag melde zich een Engelsman die het geweldig vond dat de Dutch R100RS een meeting organiseert.WP_20160625_027

De man werd direct voorzien van koffie en een heerlijk broodje ham of kaas. Langzaam maar zeker kwamen er nog enkele bereiders het Willemsoord terrein op en zette hun RS in de gestaag groeiende rij.

Om 16.00 verraste Tiny iedereen met een pan vers gemaakte soep, wat er zeker wel in ging, en zo beleefde we als afsluiter van de eerste dag nog een mooi en gezellig moment van samenhorigheid. De meeste reisde af naar huis en sommige zochten, na nog even gezellig met elkaar een hapje gegeten te hebben, hun tent of B&B onderkomen op.

Zondagochtend, met wederom goed weer, goed geslapen en goede zin, werd de stand bemand waar zich de eerste deelnemer al weer melde. Wat een gezellige mensen. En wat een hoop kennis is er onder de deelnemers over de RS. Eén deelnemer heeft zelfs een foto reportage gemaakt van zijn restauratie die hij deelt op internet. Camera op kuip 50_2Andere leuke zaken kwamen ook aan bod zoals een camera op de zijkant van je kuip, diverse manieren om je navigatie te bevestigen, zelfgemaakte voetsteunen en allerlei andere handige snuisterijen.

De Duitse gasten zijn ondertussen, na ruim 3 uur sturen, aangekomen en genieten zichtbaar van het enthousiaste onthaal bij de RS stand en de de vrolijke entourage op het evenementen terrein.WP_20160626_014 Naast de Nederlandse,Engelse en Duitse deelnemers was er ook een Zweedse deelnemer ( zie foto links ) die aan het einde van de dag de prijs voor de verst komende deelnemer in ontvangst mocht nemen.

Om 16.00 kwam er een einde aan 2 geweldige dagen waarin stil werd gestaan bij een historisch moment van 40 jaar R100RS. Ab en Tiny Govers bedankt voor het initiatief en de voortrekkers rol. Deelnemer bedankt voor jullie komst en enthousiasme, wat een mooie en bijzondere mensen, die RS rijders.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

You may also like...

1 Response

  1. Michiel schreef:

    door technische problemen kon ik helaas niet afreizen naar Den Helder. Jammer. RS is nu weer in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Español