Zero elektrisch woon /werk

Donderdag 5 januari om 10:00 had ik een afspraak met motoport Rtd om te komen kijken naar een zwarte Zero Ds, een btw fiets. Nou vind ik zwart voor een motor helemaal niks maar ja…ff een bakkie en een praatje kan geen kwaad. Door de brand zit de firma in een loods en loopt de crew met dikke truien en jassen omdat het binnen net zo warm is als buiten, namelijk rond het vriespunt. De loods ademt wel het echte motorrijders gevoel, niks gelikt en fancy maar gewoon de geur van benzine, olie en koffie…

Vriend Marco arriveerde enkele minuten later en samen doen we een bakkie. De goed gehumeurde en enthousiaste medewerker, die normaal gesproken in een trendy outfit door de zaak loopt, komt er gezellig bij staan. Druk druk druk…volgende week sale…net een vrachtwagen motoren binnen…en…uhe …U komt voor de Zero.

“Het is helaas geen btw fiets, die heb ik niet meer staan maar wel deze, bijna nieuwe, nette zwarte met maar 5000 op de teller”. Zonder zijn trendy outfit toont de verkoper zijn skills en in die joggingbroek met dikke trui komt hij nog geloofwaardig over ook haha. Maar eh…ik kom voor een Zero Ds en op de beplating van deze fiets staat ZeroS. Dat klopt zegt hij met een lach, de vorige eigenaar wilde een zwarte motor maar die was in DS uitvoering niet leverbaar dus hebben we de S beplating gemonteerd. Jammer dacht ik, de oranje uitvoering vind ik juist leuk. Maar goed ….niet zeiken over de kleur we lijken wel vrouwen.

Hoe rijdt zo’n Ds ten opzichte van de S die ik een jaar eerder bereden heb? Fiets naar buiten, de parkeerplaats op, die nog goed bevroren is door de nachtvorst. Verleden jaar ging het sneeuwen nu vriest het en rijdt ik door een pekel waas die door de auto’s voor mij wordt opgeworpen. Met de K1200Lt waarmee ik woon/werk rijd en nu mee naar Rtd ben gekomen heb je door de goedgevormde kuip geen last van kou en pekel. Ik rijd nu naked !! Zoals ik al eens heb ondervonden met naakt…het kan heel bevrijdend aanvoelen en dat doet het op de Zero ook. Lekker fris en fruitig door het verkeer, niet schakelen, geen koppeling, alleen gas geven en…stilte. Ik zit te genieten en daar wordt ik blij van. Vanuit Rtd naar Maasland, langs de Gaag naar den Hoorn, ff kijken of ik daar met de Zero 100 km kan rijden zoals ik gewend ben en dat gaat super. Stuurt strak door de vele bochten, pakt de verkeersvertragende drempels met souplesse en demarreren langs de auto’s die een beetje suf met 60 over de dijk kruipen gaat helemaal super. Via de A13 weer terug naar de koffie die een beetje een zoute bijsmaak heeft maar, dat kan ook aan de pekel liggen die zich overal heeft genesteld. De Zero is behoorlijk wit uitgeslagen en ik ook.

Maar ja…ik kom voor een BTW fiets, liefst met KIA en MIA aftrek en eigenlijk een oranje of legergroen. Maar ja…als de verkoper het wel erg aantrekkelijk maakt… er zit namelijk een nieuw 12.5 accu pakket in. Het is motorisch gezien een nieuwe fiets alleen zonder belasting voordelen maar… zeer aantrekkelijk aangeboden.

Ik ben om! Ik heb een gekocht!….jawel ik ga elektrisch woon / werk rijden Whaaaaaa 🙂

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Español