Donordag

Het was weer zo’n dag.

Helga van leur, van Meteo consult in de Bilt, zegt dat het morgen…, een willekeurige zondag in april, wel 17 graden kan worden…. Jippie !!!

Nou,…ik mag gewoon werken. En toen ik s’morgens in alle vroegte door de polder, die in dikke mist was gehuld , naar het werk roetsjte. Tikte de thermometer het vriespunt aan en lag motorrijdend Nederland nog op 1 oor.

Eerlijk gezegd was het héérlijk rijden, de Zero maakt geen geluid, de mist absorbeert de rest van de geluiden om mij heen en de wereld is niet groter dan de binnenkant van je helm. Geweldig toch 🙂 Ik zal je mijn werkdag besparen, hoewel die met enige regelmaat wel de moeite van het vertellen waard is, maar het gaat om daarna.

Het is ondertussen rond 15:00 uur en motorrijdend Nederland is massaal en dan bedoel ik massaal !!! Op de motor gestapt. Dat geeft hilarische taferelen. Ik zie mannen van alle leeftijden, met franje aan de jassen, vossenstaartjes aan de helm en stoere motorlaarzen waarvan ik denk dat je daar echt niet mee kan schakelen, maar dat terzijde. Dan heb je ook nog van die mannen, met een buikje en zonder, die zich in  opzichtige leren race pakken hebben gehesen met bijpassende opzichtige helm.

DonordagHet mooiste vind ik dan die knee pads, de knie beschermer… Wanneer je achter zo’n fiets rijdt zie je aan de schaamranden op de achterband dat die knie-pads met een schuurpapiertje moeten zijn opgeschuurd. Tip…ook je banden een beetje opschuren ;-).

De motorfietsen glimmen je tegemoet. Sommige zijn voorzien van een hele batterij ( dag rij ?? ) lampen, navigatie, verhoogde kuipruiten, extra windgeleider op de al verhoogde kuipruit, bluetooth speakers, bluetooth mobiele aansluitingen, bluetooth met elkaar kunnen praten apparaten enz… een spaceshuttle doet het volgens mij met minder. Die heeft tenminste nog een hitteschild …het wordt volgens Helga tenslotte 17 graden… Jippie !!!

Op weg naar huis sta ik bij het verkeerslicht naast 2 van die GS kastelen. Volgehangen met spullenboel of dat er een wereldreis gemaakt gaat worden op zondagmiddag. De eigenaar van het kasteel kijkt minachtend schuin naar beneden naar mijn super “praktische” outfit en de …Zero. De eigenaar staat een beetje wiebelig, net met de tenen bij de grond, en in verbinding met god weet wie allemaal. Het verkeerslicht springt op groen en…ik wacht nog even op de kasteelheren, maar…die proberen onwennig de teen van de grond op het stepje te krijgen en al wiebelend op gang te komen. Ik swooooeeetssss naar het volgende verkeerslicht. Daar tref ik de mannen in de opzichtige race pakken, dikke akrapovic er onder en een grimmige blik. Verder op is een rotonde. Ik ben in voor een wedstrijdje…Licht op groen en …wel opletten mannen…we naderen de rotonde en dan moet je heeeeel laat remmen ( ABS activeren ) en met het gas erop de rotonde rond ( die knie-dingen aan de grond :-)… ik heb maar een extra rondje rotonde gedaan…:-) 🙂

Ik swoooeeetsss door de polder op zoek naar motorrijdend Nederland. Ik spot drie motoren, 2 mannen en een vrouw. Dat vind ik wel stoer …een vrouw op de motor en ik laat ze lekker genieten. Stukje verder zie… en hoor ik vooral dikke luidruchtige motoren. Ik swoooeeetsss er naar toe en één van de moeilijk kijkende mannen kan het niet zo goed hebben dat ik om hem heen cirkel en daagt mij uit om te versnellen. Ik zie dat bij het schakelen de hele motor van links naar rechts beweegt omdat het gas dicht gedraaid wordt en met de laars waarvan ik dacht, daar kan je niet mee schakelen, geschakeld moet worden. DonordagIk ken de polderweg en ga in op zijn avances. Ik weet dat er om de hoek een hoge brug in de weg zit…gaat niet lukken met zo’n lowrijder op snelheid en… een beetje zondagmiddag rij ervaring. Ik heb maar niet achterom gekeken.

Zo heb ik mij, na een mooie werkdag, nog even heerlijk vermaakt met motorrijdend Nederland die massaal de motor uit de schuur heeft getakeld om een stukje te toeren, of zich te gedragen als inhaal hufters waar de woon/werk motorrijder de volgende dag weer last van heeft. Vooral van die inhaal idioten worden ziekenhuizen blij. Na zo’n zonnige melding van Helga maken zij zich op voor het ontvangen van nieuw donor materiaal die zo’n zonnige zondag in april helaas oplevert.

Op naar de volgende Donordag.

You may also like...

1 Response

  1. Tyl schreef:

    Leuk stukje René, het is idd zo dat automobilisten na zo’n dag minder tolerant zijn naar de woon / werk motorrijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Español