Dikke witte Pijlen

Rijden in de regen is op zich al een risicovolle aangelegenheid. De gevaren liggen op de loer. Het overige wegverkeer is tegenwoordig verplicht om all weather banden onder het blik te monteren met extra grip op natte en koude wegdek. Daarnaast is het blik uitgerust met ABS, 4 weeldrive, traction control, hellingcontrol en nog heel veel afkortingen waar de doorsnee automobilist niet eens weet waar ze voor dienen. Nu moet ik wel hand ik eigen boezem steken want steeds meer motoren zijn ook uitgerust met diverse afkortingen om de tweewieler op de weg te houden en onze motorbanden zijn rijkelijk voorzien van Silica wat het huwelijk tussen motorband en wegdek aanzienlijk verbeterd. We doen er dus alles aan om overeind te blijven…. 

Zo zijn er ook een instanties om al deze afkortingen te testen. Dit gaat overigens niet in overleg met het wegverkeer maar worden gewoon toegepast. De reparatie strepen, van die kronkelige zwarte strepen vloeibaar asfalt over de rijbaan waar je banden bij nat weer niet weten welke kant van de streep ze moeten kiezen . De Zebrapaden, van levensbelang voor overstekende voetgangers, maar dan moeten die dikke witte zebra strepen natuurlijk niet in een bocht gelegd worden want dat is erg slecht voor het hartritme van de motorrijder bij nat weer.

Maar dan die pijlen op de weg!!! van die dikke witte grote pijlen op het asfalt om aan te geven dat je rechtdoor moet, ook als je niet ander kan,  dan rechtdoor!!! Welke idioot verzint zoiets. 

In Zoetermeer hebben ze het echt uitgevonden, het hele dorp ligt vol met dikke witte pijlen. Waarschijnlijk is het IQ van de bewoners van dit slaapdorp niet zo heel hoog en vind de gemeente dat ” de pijlen volgen” de enige manier is om de weggebruiker er veilig door heen te leiden. Met als absoluut hoogtepunt ” de lus”!! Mensen die wel eens in Zoetermeer komen weten dat bij de Mandelabrug een brede strook asfalt in een soort lus naar beneden loopt en omhoog. Deze ” lus” heeft 3 rijstroken omhoog en 2 naar beneden. Wanneer je de “lus” omhoog neemt gaan de linker 2 rijstroken naar de A12 en de rechter rijstrook rechtdoor het dorp in.

Waarom…en dan bedoel ik WAAROM !!! zijn er op alle drie de rijstroken 16 dikke witte pijlen aangebracht…jawel 16 !! Per rijstrook. Dat zijn dus 48 dikke witte pijlen om aan te geven dat je rechtdoor kan of….links af. 

Moet je eens proberen, een linkerbocht omhoog, dus je motor relatief schuin door de bocht en dan minimaal 16 dikke witte pijlen ontwijken op een nat wegdek. Het blijft elke keer weer een uitdaging. 

Zoetermeer heeft al een prijs voor het lelijkste bouwsel, de Nelson Mandelabrug, maar misschien krijgen ze ook nog wel een prestigieuze prijs voor “de lus” met de meeste dikke witte pijlen op het asfalt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Español