Home » Limburg verslag zaterdag

Limburg verslag zaterdag

Wat een verschil is het om door de Eifel te rijden of een Noord Hollandse toertocht maken. Niet dat het N H landschap niet leent voor toertochten, verre van dat. De afwisseling van bochtige dijkweggetjes,dorpjes en vooral in deze tijd de bloeiende bollenvelden, maken het toeren door NH tot een groot plezier, maar het is niet te vergelijken met het Zuid Limburgse landschap en de daaraan grenzende Duitse en Belgische omgeving.

Onze zaterdag toerrit startte met een stukje autobaan en daarna doken we de ” bergen” in. Zeer zeker voor uw NH verslaglegger is hier toeren op de motor weer eens een heel andere ervaring. Prachtige bochten op en neer en stukken door dichte bossen. Omdat het s morgens nog geregend had, werd er vooral op de natte bergweggetjes voorzichtig gereden. Toch had Paul regelmatig de gaskraan flink open staan en moest ik als staart rijder af en toe flink aanpoten. Ook André als hekkensluiter bleef af en toe wat achter, maar hij had minder moeite als uw reporter.

Zaterdag was het veel rustiger op ons parcours als zondag en we hadden dus weinig te maken met wandelaars en fietsers. Naast de vele bochten en op en neer gaande route werden we ook getrakteerd op een kaarsrechte betonweg met richels waar je tijdens het rijden goed slagroom kon kloppen. Na via het Eifel park en België werd langzaam de Limburgse grensstreek weer opgezocht, maar Paul had toen ook nog wat leuke bochtige weggetjes en op en neertjes voor ons in petto. Ook nu hadden de wegblijvers weer ongelijk. Geen regen, gezellige mede RS toerders en vooral een prachtige route.

Ik vind het dan ook jammer dat er zowel zaterdag als zondag slechts 6 rs sen aanwezig waren. Dit soort initiatieven verdient meer deelnemers. Wie wil een rit in midden nederland organiseren. Prik een datum en neem contact op.

Vooralsnog, Paul en Andre hartelijk dank voor verzorging van deze prachtige ritten.

Ab Govers

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Norsk bokmålEspañol