Home » Limburg verslag zondag

Limburg verslag zondag

We hadden ons verheugd op het Zuid-Limburg weekend. Zondag zou de dag worden, zaterdag kwam voor mij lastig uit. Wel even de oude dame (4 mei a.s.wordt ze 40) goed gewassen, je moet wat toch?

Het winterpak uit de kast getrokken, het zou niet warm worden. Om 8 uur vertrokken, dwars door de Veluwe, 230 kilometer tot Heerlen. Laag zonnetje, wat hertjes, helemaal alleen. Wel koud, had zoals ‘vroeger’ een krant voor de borst moeten doen. Uiteindelijk op de snelweg. Had me voorgenomen het rustig aan te doen. Het schijnt echter voor Aygo’s en soortgelijke ‘vliegjes’ een kick te zijn om een motor voorbij te kunnen (en dan af te remmen). Dus maar even doorgetrokken en regelmatig ‘rijbewijs kwijt’ snelheden gemaakt. Nog even 210 zoals vroeger, maar ouder en wijzer toch maar naar een tandje lager. Onderweg nog even samen gereden met race Yamaha. het waaide aardig en het was niet warm, dus hij moest afhaken, doodop denk ik. Kreeg nog wel een opgestoken vinger van hem. Toch lekker ons kuipje en verwarmde voetjes.

In de tunnel bij Roermond even ‘gebruld’ heerlijk! Uiteindelijk net op tijd en daar gingen we, achter Paul aan. Die man kan echt rijden en hij kent de bochtjes. Was een feest! De route over Duitsland was zaterdag geweest. Nu slingerden we over België en Limburg. We hadden concurrentie. De Porsche, Morgan en Mazda Miata club kruisten regelmatig ons pad. Paul en André hadden een deel van de route langs zeer smalle paadjes gepland, ook het domein van menig wielrenner. Hoewel wij nette heren op nette motors zijn, waren ze af en toe aardig geïrriteerd. Vooral die met Wielerclub Amsterdam of zoiets op de rug, wellicht ook Ajax fans? Onderweg trokken we veel bekijks ‘kijk papa, allemaal dezelfde moters!’. Mooie bochten, vaak na de bocht omhoog, dan voel je de RS power onderin.

Lunch was in Belgie. Paar vierkante kroketten genuttigd. Paul deed nog een poging voor een alcohol biertje, dat is helaas nog niet belgisch… Aan het eind van de middag was het over. Wederom een lam handje links en we moesten nog 230 kilometer. Na weer even van koffie en koek voorzien te zijn van de echtgenote van Ab (nog bedankt), verbaasden we ons wederom dat er veel te weinig belangstelling voor deze dagen is. De volgende keer maar in het midden van het land, voor mij dichtbij dus en motiverender voor jullie? De veluwe en vooral ook IJselland is de moeite waard. Wel goed denk ik iets meer even te stoppen en te socialiseren.

De terugreis zou samen met René Hendriks plaatsvinden. We waren elkaar na 20 meter al kwijt…..we volgden beiden een RS, beide de verkeerde dus, vervelend dat ze zo op elkaar lijken. Ja, we worden ook een dagje ouder. Dus mannen, jullie hebben weer een dag in het leven gemist die toch echt op je bucket list had moeten staan. Geen smoesjes de volgende keer en gewoon erbij zijn!

Aan de harde kern; het was weer erg gezellig en uiteraard dank aan Paul, Adrie en ook Ab en echtgenote. Kijk al uit naar de volgende keer.

Groet, Rene Maas

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Norsk bokmålEspañol