BMW R100RS uit 1977

Ik was al heel lang op zoek naar een R100RS  en heb hem in september 2000 gekocht bij Bert Duursma. De motor stond geadverteerd in de Promotor. Bert wilde toen gelukkig mijn groene R60/6 niet inruilen (ik heb ook niet lang aangedrongen) en daar ben ik hem nog steeds heel erg dankbaar voor! Daar rijd ik ook nog steeds met erg veel plezier op.

Bij Bert stonden er 43.000 km op de teller. Via internet heb ik kunnen traceren, dat ie niet zo gek lang daarvoor bij Jan Beck met 21.000 km te koop heeft gestaan.

De km stand staat nu nagenoeg op 0. Komt omdat de teller het begeven heeft en vervangen is. De oude teller heb ik wel bewaard.

Het  Rijden  

Het blijft bij mij een strijd tussen “rijden” en “er zuinig op zijn”. Ik ga er wel eens mee naar het  werk. Verder ben ik er een weekje mee naar Lyon e.o. geweest en een paar keer per jaar mag ie naar België, waar ik ben opgegroeid. Na gebruik wordt hij wel weer gepoetst!

Waarom een R100RS

 Ik vind het een wereldse machine en ben er gaande  weg steeds meer verliefd op geworden…

Komt erg goed mee in het dagelijkse verkeer en hij heeft inmiddels zo’n lekkere, stoere, klassieke uitstraling. Auto’s gaan nog vaak “waardig” opzij als ik er aan kom. Deze 77-er heeft ook nog de spaakvelgen met blauw biesje en de trommelrem achter.

Noemenswaardige reparaties zijn er in mijn tijd nog niet geweest, op de klok na dus. Filtertjes en olie  verwisselen doe ik inmiddels zelf, maar ik zou eigenlijk alles zelf willen kunnen doen. Komt (moet) misschien nog wel.

Email eigenaar michelgroeneveld@casema.nl

Motor Eigenschappen

Eigenaar Michel Groeneveld
Serie nummer 6081523
Bouwjaar 1977
KM stand 45000 KM
<< terug naar showroom