BMW R100 RS uit 1977

Mijn naam is Han Korteland, en ik woon in Hazerswoude Dorp!

In 1990 heb ik mijn rijbewijs A gehaald. Ik heb toen als eerste echte motor een zwarte Honda CX500A gekocht. Ik heb hem toen helemaal opgeknapt tot nieuw en heb er toen ontzettend veel plezier aan gehad, maar ik heb toch altijd interesse gehad in de zwaardere BMW motoren.

In 1999 ging ik eens een praatje maken bij Gerjo de Jong in Alphen a/d Rijn die had zijn winkel toen nog aan de oude Rijn. Ik wilde graag een klassieker en vroeg hem of hij deze had. Hij liet mij toen kennis maken met de BMW R100RS die hij in zijn winkel had staan. Hij reed hem op de binnenplaats en startte de motor…… Ik was meteen onder de indruk.

Ik liep nog een rondje langs de andere motoren, maar ik kon dat geluid toch niet vergeten van de R100RS die nog stond te draaien. Ik ben er weer op afgestapt en gevraagd of ik een proefrit kon maken en dat kon! Ik was gelijk verkocht. Ik kon deze motor niet aan me neus voorbij laten gaan. Hij had maar 7600 kilometer op de teller. Toen heb ik, zonder dat mijn vrouw Karin dit wist, de motor gekocht.

Inmiddels na 19 jaar geniet ik nog steeds van een der allermooiste motorfiets die er bestaat. Die belijning in de kuip… Ik kan er dan ook uren naar kijken in mijn schuur waar hij een speciale plek heeft. Ik ben er ook erg zuinig op en ik hou hem zo goed mogelijk in nieuwstaat.

Wat je vaker ziet bij echte kwaliteit is dat de tijd die verstrijkt het model alleen maar mooier maakt. Deze motor was in 1976 zijn tijd echt ver vooruit. Een legende waar ik nog heel veel jaren op hoop te genieten.

Met vriendelijke motor groet, Han Korteland

Beschrijving

Motor Eigenschappen

Eigenaar Han Korteland
Serie nummer
Bouwjaar 1977
KM stand KM
<< terug naar showroom
NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Norsk bokmålEspañol