BMW r100rs 1977

Ik ben sinds Augustus 2017 de trotse bezitter van de R100RS met keteken XU-64-69
 
Heb een lange motor cariere achter de rug waarin meestal groote all-road motoren en Dessert Rally motoren in voor kwamen. Maar 4 jaar geleden beloot ik met het desert rally rijden te stoppen en ben toen begonnen om samen met een vriend van mij (ACE13 in Kapelle)  een BMR R100R  (Geen RS) om te bouwen tot een cafe racer. ( zie foto )
Ik ben sindsdien Airhead / BMW boxer verslaafd. Wat is het heerlijk om aan dat motorblok te werken !!!!
 
De Cafe Racer staat in Dubai waar ik woon en het is een geweldig ding.
 
Maar ik zocht nog een lekkere fiets om mee te rijden als ik in Nederland was. Dat moest natuurlijk zonder twijfel een BMW airhead boxer worden
Mijn keuze viel al snel op de R100RS, en graag een van de eerste series met spaak wielen.. Veel over gelezen en het is gewoon een super cool ding om te zien.
 
De RS die ik heb weten te bemachtigen is van de eerste serie en op 14-02-1977 op kenteken gezet. Hij is nog 100% orgineel (alhoewel de kuip wel een keer overgespoten is) en hij is nog niet loodvrij gemaakt. Hij heeft net 100.000 Km op de teller en hij gaat nog als de brandweer.
Ik ben de 3e bezitter…. De eerste bezitter had de RS tot Oktober 1984, de tweede bezitter had hem 37 jaar in zijn bezit tot Augustus 2017, en ik hoop er zelf nog 30 jaar mee mogen te rijden.
 
Ik ben maar 1 of 2 keer per jaar in Nederland en dan gebruik ik the RS om lekker te toeren. Voor de rest van de tijd staat de RS droog en warm onder een dikke deken in de garage van mijn ouders.
Het plan is om in de toekomst als ik weer in NL woon de RS helemaal tot in de puntjes te restaureren. Maar vrees niet, het wordt geen pronk stuk en er zal gewoon mee gereden worden, en over mijn lijk dat het ooit een cafe racer wordt !!!
 
In Augustus ben ik met de RS nog een weekend naar Luxemburg geweest. Wat een dijk van een motor !!!! Sturen als een scheermes en het comfort van een bankstel…Motor rijden was nog nooit zo leuk !!!!
Ook veel leuke positieve reacties van andere motorrijders.
 
Ik hoop dat ik een keer een R100RS meeting kan bijwonen als ik weer eens in NL ben.
 
 

Beschrijving

Motor Eigenschappen

Eigenaar Ron Braam
Bouwjaar 1977
KM stand 100.000+ KM
<< terug naar showroom
NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano日本語Norsk bokmålEspañol