BMW R100RS uit 1978

Historie

In 1978 gekocht bij een handelaar in Almere die heden heel veel BMW’s verkoopt. Onderhoudshistorie was er bij, en reeds 2 vorige eigenaars hadden de RS bereden.

Toen ik hem kocht in 2000 zocht ik echt een barrel om te restaureren en dit was het dan ook toen ik ging kijken. De motor had 3 jaar stil gestaan onder een zijltje, wachtend op een restauratie van zijn vorige eigenaar die hier niet aan toe is gekomen. De motor was gelukkig voorzien van conserveringsolie, iets wat meer vertelt over de liefde van de eigenaar voor de motor.

Vervolgens werd overgegaan tot totale sloop. Alle verf en vernissen heb ik verwijdert van zowel frame als carrosserie en kwam er zo achter dat onder de rode kleur een gouden kleur schuil ging. Alle motoronderdelen heb ik gestraald en voorzien van nieuwe lagers en keerringen. Een RS mono-zadel gekocht en uiteindelijk is de motor grotendeels klaar in  2002. Het project heef hierna bijna 3 jaar stilgelegen, maar de komst van de r100rs-club motiveerde mij om het werk in 2005 af te maken. De motor is door Theo Terwel in de originele gouden kleur gespoten en nu augustus 2005 is de motor af!

Rijden

Na aankoop werd de motorfiets voorzien van nieuwe motorolies en een donor batterij om te kijken hoeveel leven erin te krijgen was en dat viel reuze mee. Een kwartiertje starten en daar liep de boxer. Een korte rit, maar dat viel wel erg tegen t.o.v de K’s. Onvoorstelbaar dat je jaren heb gereden met oude boxers en het gevoel compleet verdwenen is…

Waarom een R100RS

Kijkend naar mijn leeftijd en wetend dat je toen  als jongen van 14-15 gigantische indrukken op doet van dingen die op die leeftijd nog onbereikbaar zijn maakte de R100RS in 1976 een verpletterende indruk op  mij. Mijn oudere broer had een levensgrote poster op zijn kamer hangen die ik alleen kon bezichtigen bij zijn afwezigheid. Blijkbaar is er toen zoveel losgemaakt dat dit BMW-model nog steeds doordringt in mijn hedendaagse leventje.

Email eigenaar

dlrstorms@zeelandnet.nl

Omschrijving

Motor Eigenschappen

Eigenaar Dirk Storms
Serie nummer 6090145
Bouwjaar 1978
KM stand nb KM
<< terug naar showroom